Milane jak je velká ?
Nedávno jsem se osmělil a přelovil "párek" M. argenteus do 800l v domnění že předpokládaná samice (ta o dost menší) už je natolik veliká aby nepadla za oběť velkému samci Petenie ... Kupodivu po přelovení proběhlo ze strany samce Petenie vše OK , jenom ji omrknul a nevěnoval ji moc pozornosti stejně jako ostatní obyvatelé . Za to k mému překvapení se o obě argenteie velmi zajímala podstatně menší samice Petenie , která si nikdy nikoho nevšímala
Šlo sice jen o prohánění , žádné kousance ale prohánění bylo tak zběsilý že samec argentea měl za chvilku dost a schovával se pod hladinou ve stinném koutu nádrže a Petenka se zaměřila na menší samici , která sice díky velikosti měla oproti samci výhodu že se vešla do kdejaký škvíry v kořenech ale malá Petenka byla hodně vytrvalá a honila je oba až do pozdního večera a musím přiznat že jsem z toho nebyl nadšenej . Janek , kterej byl tou dobou u mě pro ryby to může potvrdit - pozorovali jsme tu mrchu spolu . Do druhého dne se ale vše ustálilo a argentei si začali pomalu hledat místo v hierarchii a dnes už je vše OK , argentei plavou beze strachu po celé nádrži a samec se už dokonce ožene po rybě , která se k němu přiblíží víc než se mu líbí . Jsem zvědavej jak si to bude sedat s postupem času a narůstání argentea , jsou to nádherný a dlouho vytoužený ryby .
Pár fotek - samec je teď neustále stříbrno černej a šrafovanej jako zebra ale je v poho . Předpokládaná samice hraje tak zvláštníma barvama a ploutve ji jdou do červeno žluta až kolikrát čumím ....