Ahoj všichni, tak abyste se tu nenudili a já byl o pár názorů moudřejší, přikládám video mých dvou managujců.
Na videu jsou jen dva, jinak mám pět kusů, v předchozích příspěvcích je i vidět jak dlouho je mám a od jakých mrňat.
Uvedu trochu momentální situaci.
Momentálně je všech 5 kusů ve dvoumetrovce, dva kusy (na videu) kolem 15 cm, zbylé 3 kolem 8-12 a z těch tří jeden odvržený otloukánek který je buď na té spodní hranici nebo ještě menší
Po nastěhování do výkrmny neskutečně vyletěly dva kusy, jeden měl navrch a nenechal nažrat ostatní, takže brzy putoval do dvoumetrovky kde mu ostatní zatnuli tipec, následně se ujala vedení ve výkrmně druhá dominantní ryba, ta brzy dohnala největší kus ve dvoumetrovce a letěla za ním. Nakonec poslední 3 kousky chvíli měli klid, ale nakonec šli také, i když menší.
Takže mám dvě dominantní rovnocenné ryby :
Hezčí kus, hlavní hrdina videa (je to ten "beta" jedinec) a toho původně největšího jedince který má hrozně, ALE HROZNĚ malé ploutve, především ocasní.
Oba kusy někdy krásně nahodí ten jaguáří kabát, někdy zase naopak vytáhnou jen ten přerušovaný podélný pruh tak typický pro samice.
Nejsou tam vidět ty 3 černé šmudly které se moc nenažerou a jsou to tokoví lovci zbytků, i když nevím proč, masa házím do akva dost. Jelikož jsou na spodu hierarchie, jsou všichni tři černí jak bota, jak to tak u podřízených managujců bývá.
A teď ta zábavná část.... Jak by kdo odhadnul pohlaví ? (asi nelépe hlavního hrdiny videa)
Mám totiž bohužel pocit, podložený debatou s Headym a Stiffem, že jsem měl zase smůlu a padl jsem na 5 samic, nebo na dvě totálně dominantní mrchy samice a jestli se ukáže ve zbylých kusech samec, bojím se že z toho už nic moc pořádného nevyroste.
Video je schválně ještě před krmením, aby ryby měly normální proporce a né pupky až na dno
Předem díky za každý názor