Tak ako pises. Mal som v case strednej skoly 2 akvarka. 100l a 60l. Oba boli vtedy velke
. V 60l som mal umele rastlinky, potapaca a 2ks nejakeho ostriezika. Uz vtedy som bol cichidar!!!
Ani som o tom nevedel. Na jednej vystave som ich kupil ani som netusil co.. dal ku gupkam (tam zacala moja akvariztika, 3 gupky vyhrate v tombole a 4l flasa od uhoriek) nakoniec potvory vyrastli na dobrych 30cm
Tak som ich nechal samych v tej 60l nadrzi a dorobil som tu 100l. V nej som mal 2 skalarov, nejake panciernicky, prisavniky guramy tusim tertry? Nepamatam uz. Potom som siel na vysku a nejak to podochlo.... Ja pako som to nechal... Mozno najdem nejake stare foto... uvidim.
Potom dlho dlho nic az minuly rok som mal uraz a znamenalo to cca pol roka lezania. A clovek z nudy cital kadeco az som sa docital na CP, a podobne stranky. Na CP som zostal a zacal spominat na stare akvaristicke casy. Teraz akurat zamerany na cichlidy. Mame tvrdu vodu a nechcel som zase rybky trapit. Samozrejme malawi. komu by sa to nepacilo?
. Tak som zacal manzelku spracovavat na akvarko, ukazoval pekne farebne ryby a tak, ze kam by sme to akva mohli dat, ak by bolo.... Poznate to
Potom som na bazosi nasiel 200l s externym filtrom (ten moj eheim) za par eur, nedaleko domova. Tak sme pon zasli, Potom som zistil, ze 200l je na malawi skor malo ako dost, tak som zacal pozerat po tanganike. To 200l akva lezalo v garazi a ja som cakal na prilezitost ho zpojazdnit. Az sa robil akvavylet ku stifovi. Pochopil som, ze moje pobluznenie rybkami je dobra vec. Nastartoval som znova bazos, reku to 200l je strasne malo (take male akvarko stiff tusim ani nema
) a podarilo sa mi zohnat "len" to 300L, ktore aktualne mam. Ostal som u tnaganiky a v podstate po zriadeni nadrze, zabehu mam cca mesiac aj ryby. Myslim si, ze su spokojne (aj ked sa priznam, netusim ako vizeraju nespokojne ryby
) A tak zacina druha kapitola mojej akvaristiky. Aktualne s multikmi a cyprichromisami
. Ked este vyrastiem, hadam poriesim aj vacsiu nadrz a dalsie ryby. Uvidime.