Zdar
Byl jsem teď na dva dny v Brně a tak jsem nemohl vynechat návštěvu obchodu/firmy SKLOREX . Někteří z Vás tam jistě už byly , pro mě to byla premiéra ale různý zvěsti , články a fotky z tohoto obchodu jsem samozřejmě slyšel už dřív . Neměl jsem na návštěvu zase tolik času , protože jsem tam jel s dvěma kamarády NEakvaristy , z toho jeden byl řidič a hlavně jsme spěchali do areálu brněnskýho výstaviště na rybářskej veletrh do haly G2
Ale i tak jsme se tam celkem zdrželi , kluci mají pro moji úchylku pochopení protože mají stejně postiženýho fotra
Obchůdek mě nejdřív překvapil tím že není nijak zvlášť velkej ale byl přehledně uspořádanej , perfektní obsluha která věděla o čem tenhle koníček je , uměli poradit lidem který se na něco ptali a hlavně mluvili pravdivě a necpali lidem do uší sr...y jen aby něco prodali ... Nádrže s rybama čistý , ryby opravdu v dobrým stavu i když většinou klasická nabídka ale nic potrhanýho , mrtvýho , divně plovoucího , fakt zdravý ryby , týpek zrovna měnil vodu v některých nádržích , vše OK . Uprostřed místnosti s nádržema centrální nádrž s Trnucham , Cichlama a myslím si jedním Astronotusem . Musím říct že tak veliký trnuchy ani cichly jsem neviděl a ocelát byl taky jeden z největších co jsem viděl . Trnuchy byly 2 samice a jeden samec , kterýmu se prý nechce do sexu i když mu holky nadbíhají . Samice měli v průměru cca 70cm možná i víc . Cichli měli tipuju 50+ cm , ocelát dobrejch 40+ cm Měli jsme štěstí že se zrovna i krmilo takže šplouchanici jsme si užili náramnou - voda stříkala přes půl místnosti ... Jinak z cichlid byly k vidění namátkou A. ocelatus v různých formách , C. monoculus , C. salvini ty byly opravdu krásný a už ve velikosti cca 4-5cm hráli barvama , A. rivulatus , H. carpintis , S. jurupari , krásný R. octofasciatus , A. heckelii , G. geayi , .......
O aqua technice která byla k výběru v obchodě se rozepisovat nebudu ale bylo ji taky požehnaně .
Jsem rád že jsem se sem podíval osobně
Tak dávám pár fotek a za kvalitu se omlouvám :