Janek píše:
V jakých velikostech cca nebo průměrně byly nabízeny páry velkých cichlid? viz cenovky... (macu, fene atd
Tak to je zasa indivudálne, podľa druhu. Parachromis dovii samec mal asi 30 cm, samica možno 15 cm. Chiapaheros grammodes samec mal možno 18 cm, samica 10 cm. Foto som neurobil (ani manželka), ale cena za pár bola 129 €. Toto viem naisto, lebo som volal s Aquaristom a vravel som mu to do telefónu. (Rozmýšľal nad tým, ale nakoniec zvolil inú alternatívu.)
Ale ako páry ponúkal napr. aj Thorichthys aureus za 25 €. A to boli ryby tak cca do 7 cm. Mal som trochu podozrenie, či ma neklame, ale verím mu.
Fenestraty som si ani nevšimol, ozaj neviem, či tam boli. Evidujem len malé fenestraty, cca 4 cm.
Maculicaudy bol iný prípad. Pár tam bol možno vo veľkosti 20 cm, ale mňa veľmi nezaujali. V inom akváriu bola maculicauda, ktorá bola mega obrovská. Iba jeden kus. Určite bola väčšia ako CPP (cihla plná pálená, 290 × 140 × 65 mm), ale bola bez cenovky. A ja som sa nepýtal. A potom boli po 19,50 celkom zaujímavé maculicaudy, veľké asi 8-10 cm. Oranžové. Tých tam bolo asi 100 ks. Škoda, nemáme fotku. Nemali taký výrazný zvislý čierny pás a nemali ani červenú farbu. Celé boli tak nejako šmrncnuté do oranžova. Ťažko to vysvetliť slovami. Foto by pomohlo, ale nie je. Ja som to nezvládal fotiť a manželkine foto som videl až dnes doma.