od jojo2409 » 21 Okt 2014, 19:12
chcem vam predstavit tuto nadhernu,africku cichlidu z jazera Victoria.patri medzi najviac rozsirene victorie u nas,samce sa vyznacuju krasnym sfarbenim do zlto cervena s ciernymi pruhmi,dorastu do 12 cm,samice su nevyrazne s ciernymi pruhmi,nie su velmi agresivne voci okoliu,az na dobu parenia kedy si chrania svoje teritorium,uz vo velkosti do 3 cm sa da rozoznat pohlavie,rozmnozovanie prebieha ako u vacsiny africkych cichlid,tocenim sa dokola,s naslednym vypustanim ikier samickou,ktore nasledne zbiera a samec vypusta mliec,cim sa oplodnia vajicka.Po priblizne 20 dnoch samicka vypusti mlade,o ktore sa este par dni stara,moja samica ma pravidelne kazdy mesiac a pol cca 40 mladych,tie mensie do 20 ks,rybky su cule a hned po vypusteni z tlamky prijimaju potravu.Neodporucam chovat s inymi druhmi astatotilapia,ako niererei,ch 44 ai,mohlo by dojst ku krizeniu rodu.V spolocenskom akvariu je najlepsie chovat s rovnako velkymi malawi cichlidami.najlepsie ,ako u vacsiny cichlid je mat na 1 samca 3 az 4 samice,inac su samci dost agresivny ako na samcov aj na samice,hlavne ten dominantny, ak ich je malo,akvarium minimalne 80 litrov a vacsie.odporucam zaciatocnikom,pretoze rybka nieje narocna na chov,ja osobne som ich odchoval cez 500 ks,a stale mam dalsie momentalne 2cm,1 cm,o tyzden mensia samicka bude mat termin,o 2 tyzdne vacsia.Nakolko ja nefotim,tak fotky su z internetu.
- Prílohy
-
- H.jpg (7.17 KiB) Zobrazené 7473 krát
-
- h1.jpg (9.24 KiB) Zobrazené 7473 krát
-
- h2.jpg (6.36 KiB) Zobrazené 7473 krát
-
- h3.jpg (5.69 KiB) Zobrazené 7473 krát
-
- haplochromis young.jpg (4.52 KiB) Zobrazené 7473 krát