eminem0308 píše:Samozrejme beriem každý názor.
Niečo som si naštudoval a zistoval som si vhodné informácie už 2 mesiace pred tym ako som sa pustil do avária.
Viem že ide o agresívny a teritoriálny druh rýb a taktiež som si pozisťoval informacie čo boli dostupné.
Jedna vec je, že na internete som k rôznym témam našiel protichodné názory, ako napríklad koľko rýb v akva, niekde bolo podľa plochy dna, inde podľa litrov a inde na cichlidy doporučovali husté prerybnenie. rotichodné informácie som našiel k viacerým témam.
Nehnevaj sa, ale myslel som si že toto fórum je tu práve nato aby sa pomohlo začínajúcim akvaristom aby mali nielen odborné informácie ale aj informácie z prvej ruky a rady priamo od akvaristov.
To tzv. ťukanie po skle bol len nápad, ktorý som nepraktizoval a napísal som ho len ako príklad,ktorý by sa dokoca dal praktizovať keby daná rybka bola sama. Ide o velmi inteligentné rybky ktoré sa vedia aj veľa vecí naučiť, čo som videl aj v skutočnosti. Videl som ako naučili cichlidu aj aportovať. a to si nerobím srandu.
Zjavne si asi neochopil čo za radu potrebujem. To prevychovanie bolo humorne pojatý problém.
Opísal som problém a očakával som že mi niekto napíše podobnú skúsenosť alebo ako to vyyriešiť. Jednu cichlidu nechcem dať preč, ednoducho chcem aby sa prestala správať až prehnane teritorálne.
Patres mi dal napríklad dobú skúsenosť, kedy mal rovnaký problém a podarilo sa mu to vyriešiť.
Jusko, nehnevaj sa ty na mňa. Mám 26 rokov a som podnikateľ ktorý má pomerne málo času a preto hľadá pomc na tomto fóre.
Ospravedlnujem sa zas ja, za to že aj názov témy aj popis som začal s nádychom humoru, či zjavne nie každý pochopil.
Ja viem že sú aj taký ako ty, ktorý spadli z neba s tým že všetko vedia, preto prepáč, že sa chcem poradiť, nakoľko ako hovorím, protichodné názory som našiel naozaj ku každe téme na internete. Taktiež sa mi stalo že na slovensku radia jednu vec a v zahraničí úplný opak.
Budem už pridávať príspevky len s vážnostou a keď pôjde o niečo vážne, poprípade sa budem snažiť kontaktovať priamo s nejakým chovateľom, aby som vás tu neotravoval.
terrible píše:Možno by mohlo pomôcť rezdelenie nádrže na menšie časti. Úkryty sú fajn, ale zjavne tenio samec považuje celú plochu nádže za svoje teritórium (možno je menšia plocha dna). Ja by som skúsil predeliť kameňmi časti dna tak, aby sa tam vizualne vytvorili 2 - 3 časti a je možné, že si potom privlastní iba jednu takúto časť ak na ďalšie poriadne z úkrytu neuvidí.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia