Vieja maculicauda

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Re: Vieja maculicauda

Neprečítaný príspevokod miras90 » 28 Nov 2023, 20:19

Tyhle ryby mě, co do velikosti, opravdu zklamali :cry: Vždy, když sem je měl, byli to největší ryby nádrže, samci 42+ a tyto nooo barvy dobré, velikost největší samec 30....
Asi půjde pár kusů do světa, aby uvolnily místo peteniim a necham jen dvě...
Prílohy
IMG_20231128_194659.jpg
IMG_20231128_195139.jpg
IMG_20231128_195221.jpg
IMG_20231128_195248.jpg
IMG_20231128_195324.jpg
miras90

Neprečítaný príspevokod head66y6 » 28 Nov 2023, 20:41

A jak je máš dlouho? To na maculi opravdu není moc těch 30cm.
Ale tak genetika dělá svoje a kdoví z jakých jsou rodin.
Je vidět, že hlady opravdu netrpí a měli by narůst víc.
Obrázok užívateľa
head66y6

Neprečítaný príspevokod miras90 » 29 Nov 2023, 12:59

head66y6 píše:A jak je máš dlouho? To na maculi opravdu není moc těch 30cm.
Ale tak genetika dělá svoje a kdoví z jakých jsou rodin.
Je vidět, že hlady opravdu netrpí a měli by narůst víc.

No jsou to nějací bastardi zřejmě, mám je právě už dlouho 3roky typuji takže by měli být větší a hlady netrpí :D
miras90

Neprečítaný príspevokod paloi » 30 Nov 2023, 07:11

Tak do môjho miníčka by boli akurát. Sledujem Vivarko pána Kučeru, či sa náhodou niečo interesantné neobjaví, ale stále nič. Inak by som už chrochtáka štartoval. A od neho už k Tebe kúsok ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Neprečítaný príspevokod head66y6 » 30 Nov 2023, 09:04

paloi píše:Tak do môjho miníčka by boli akurát. Sledujem Vivarko pána Kučeru, či sa náhodou niečo interesantné neobjaví, ale stále nič. Inak by som už chrochtáka štartoval. A od neho už k Tebe kúsok ;)

Momentálně po čerstvé aktualizace od Kučery z vetší střední, která tě asi zajímá pouze:

N.tetracanthus, P. maculicauda a synspilus, P. managuensis a motaguensis a O. heterospila

Zítra jedu služebně do Pardubic, tak se skoro po roce zastavím v Dříteči u Papíka.
Nic nesháním, ale když už tam budu projíždět, byl by to hřích tam nenahlídnout ;)
Obrázok užívateľa
head66y6

Neprečítaný príspevokod miras90 » 30 Nov 2023, 20:34

paloi píše:Tak do môjho miníčka by boli akurát. Sledujem Vivarko pána Kučeru, či sa náhodou niečo interesantné neobjaví, ale stále nič. Inak by som už chrochtáka štartoval. A od neho už k Tebe kúsok ;)

No když bys jel do Vivaria, určitě se stav na pokec a něco k snědku ;)
miras90

Neprečítaný príspevokod miras90 » 30 Nov 2023, 20:36

head66y6 píše:

Momentálně po čerstvé aktualizace od Kučery z vetší střední, která tě asi zajímá pouze:

N.tetracanthus, P. maculicauda a synspilus, P. managuensis a motaguensis a O. heterospila

Zítra jedu služebně do Pardubic, tak se skoro po roce zastavím v Dříteči u Papíka.
Nic nesháním, ale když už tam budu projíždět, byl by to hřích tam nenahlídnout ;)

Tam už sem též nebyl dlouho, sice jezdím do Trutnova tak bych mohl odbočit ale nějak raději neodbočuji a jedu přímo, co kdyby tam něco měl :D
miras90

Neprečítaný príspevokod paloi » 30 Nov 2023, 21:15

Miras, keby som šiel do Vivarka, budeš to vedieť prvý ;)

Keď sa chystám do Profiakvária, tak to vie prvý Heady ;)

Mám to takto podelené :D
Obrázok užívateľa
paloi

Neprečítaný príspevokod miras90 » 01 Dec 2023, 19:14

paloi píše:Miras, keby som šiel do Vivarka, budeš to vedieť prvý ;)

Keď sa chystám do Profiakvária, tak to vie prvý Heady ;)

Mám to takto podelené :D

Podělené to máš věru dobře. Když bys jel Papikovi dej vědět i mě jako druhému když by byl čas rád vás uvidím oba a jakou co tam mají ;)
miras90

Neprečítaný príspevokod fajfmen » 13 Júl 2024, 18:02

Přátelé, dá se podle nějakých vnějších znaků určit či alespoň odhadnout pohlaví u zhruba 20 cm malé rybky? Jedna maculicauda mi plave ve společenském, tenhle druh ale naprosto nemám "ve voku", je to má první. To kdybych se časem zbláznil a chtěl čudlísovi pořídit partnera/partnerku.
Na jaře jsem tu rybku odlovil z kámošova krokodýlího akvaterka, kde byla určena na sežračku. Byla mezi haldou mladých cichlid se zjevnými růstovými vadami, ale svého taxonu jediná a narozdíl od nich i pěkně rostlá. Škoda ji zkrmit (někdo měl asi špatně prodejné přebytky a tak ji přihodil k vadným). Potrhané ploutve a šrámy se rychle vyhojily, dnes je to fešák/fešanda hýřící barvami. Např ocásek má celý sytě červený a i na skřelích je červená na docela velké ploše. Že by kluk? Je to ale jen můj laický odhad, podle fotek a videí na netu se nemám pořádně čeho chytit - ostatně, jak zde ve vláknu někdo dříve poznamenal, vypadají "takový plesnivý", co se na nich komu líbí? No akorát že takto vypadají pouze na fotkách. Naprosto jasně se tyhle krásky musí vidět naživo, jinak to nejde. Jakmile na toho našeho mládence (anebo zákrska? Měl by být mladý, přesný věk ale neznám) zasvítí sluníčko, ježkovy voči, do té chvíle neviditelný hustý propletenec meandrovité kresby v metalických barvách, z nichž polovinu ani neumím pojmenovat, mu po celém těle září jak reflektor! Něco neskutečného... A to je nejspíš teprv "ještě nevybarvený" puberťák.

Akorát se mi zatím nedaří fotky. Jen se k rybce přiblížím s mobilem, okamžitě se běží schovat... :)
Obrázok užívateľa
fajfmen

PredchádzajúciĎalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia