Plzenaak píše:Dnes opět zmizela jedna tetra. Zvažuju, že zařídím ještě jednu malou nádrž pro odchov živorodek za účelem potravy.
Kdysy jsem to takhle měl zařízené taky . 80l akva na "krmné" živorodky . Ale protože v holé nádrži si živorodky mladé hned požrali tak jsem tam nastrkal nějaký květináče , kokosáky , plovoucí rostliny aby se měli malé kde schovat a dorůst . Živorodky berou potravu z vrchu a co spadlo na zem zapadlo mezi ty květináče a hnilo . Takže občas odsát , prát filtr . Čím menší akvarium tím víc práce s udržením kvality vody . A protože jsem lenoch , starat se o další akvarium jen s pár živorodkama který se stejně ani nestačili rodit aby to pokrylo potřebu mých cichlid , tak jsem se na to vyfláknul . Jednou za měsíc jsem koupil ve zverimexu cca 50 zkryplených rybek po 2 kč , který jim tam nechával dodavatel na přání cichlidářů
No a větší ryby jsem krmil červama a cvrčkama a pro petenie kupuju zamražený rybky 2 až 5cm a mám klid .
Ale jak říkám je to o tom že jsem línej a čumět do malýho akva s živorodkama mě nebavilo .....