Dobry deň. Prosím Vás súrne o pomoc.
Hodnoty vody vetko v poriadku, objem 250L filtracia,... všetko OK.
Mám problém z yellowkami. Väčšie ktoré sú tie sa držia a nemajú žiadny problém. Mám ale aj menšie ktoré majú tak cca 4cm.
Pri jednej som si všimol jednu nepríjemnosť, a to dieru z boku za žiabrou. Nemám to odfotené, bola to doslova diera ako odhryznuté keď je z jablka tak odhryznuté z rybky do hĺbky. Zakrývala si to jednou plutvou Snažil som sa ju preliečiť, no po 3 dňoch to už mali ďalšie dve menšie yellowky. Síce oveľa menšiu dierku ale mali. Tak som ich dnes zlikvidoval a očakávam či to budú mať aj iné rybky. Pôvodná rybka u ktorej som to pozoroval to mala zo dňa na deň iba horšie. ešte tak1-2 dni a mala by dieru zkrz. Prešlo by jej to z jednej strany na druhú.
Našiel som podobnú foto: http://www.cichlidportal.sk/forum/viewt ... =16&t=1181 ale toto je len povrdhové a u mňa to bolo do hĺby cca 3-4 mm.
ale toto bola diera doslova cca 3mm priemer a 3mm hĺbka. Bola to biela diera priamo cez mäso.
Nedochádza ani k bytkám ani sa nemala kde poraniť a šoklo ma že to mali neskôr ďalšie dve ryby. Stretli ste sa s niečím podobným?
Ťažko to opísať, nakoľko nemám foto a nič podobné som nenašiel.
Bojím sa či niečím nenakazila ostatné rybky a rád by som tomu predyšiel. Stačilo že som prišiel o 3 rybky.
Rybky sa neprekrujú, všetky hodnoty vody sú OK, filtrácia bez problémov, okysličenie tiež, úkrytov majú hromadu,teplota vody okolo 25 stupňov.
Žiadne iné príznaky neboli ani žiadne zmeny v správaní.