Zdar , dovoluji si dát pár fotek perleťáka EBJD . Mě tyhle šlechtěný formy ryb moc neberou ale kamarád mi to u něj v akva obchodu nabídnul zrovna když jsem tam byl s malou dcerou . Protestoval jsem že je to předražený a zparchantělí ale protože byl obchod jeho tak byla cena úplně jiná než na štítku u nádrže a dcera si pochvalovala že si konečně neseme domů pěkný ,barevný ryby a né takový vánoční kapry jako jsou ostatní co máme doma
Byly to 2ks ve velikosti cca 4cm . Dnes je tomu asi 1,5 roku , mám už jen jednoho . Roste hodně pomalu , tvarově to taky není žádnej zázrak , je ve 200l akvariu společně s Datnioidama a pár mřenkama . Akvarium je plný kamenů , kořenů , květináčů s rostlinkama a je pořád někde schovanej . Někdo psal že ty Datnioidi jsou lekavý a bojácný ale proti tomuhle hovňouskovi ustrašenýmu to jsou úplný modelové .... Je venku jen při krmení a občas se proplave ale jinak pořád číhá někde v houští . Měl jsem před mnoha lety klasický octofasciáti , vytírali se , krásně rostli , promenádovali se po celý nádrži . Holka se na něj stále chodí dívat a říká mu už taky že je to hovňousek a že má jíst aby vyrostl . Momentálně má asi 14-15cm.
Brzo se postěhuje s Datama do nový větší nádrže .
Pokud je někdo máte , tak to sem dávejte a klasický Octofasciáty taky . Dřív byl Perleťák celkem běžná ryba a viděl jsem jich dost a pěkný kousky . Dnes se mi zdá že se na ně nějak pozapomnělo a pokud někde jsou tak to má divný barvy i tvary těla . Ale třeba se mi to jen zdá ....