Hmm....čítam, sledujem a ani neviem kde mám začať....
Pozvánka...OK super.... Slovenský klub cichlidárov...OK super.... a to je asi všetko...
Najskôr som ani nechcel reagovať, ale musím lebo sa mi nepáči táto dlhoročná situácia. Celý "klub cichlidárov" funguje podľa mňa iba na papieri. Stanovy sú zastaralé, normálne keď to čítam, tak mi je z toho smiešno. Vedenie a členovia na všetko podľa mňa kašlú.... keby nekašlali a myslia to naozaj vážne, minimálne ten, kto založil túto tému, by na dané otázky aspoň odpovedal. Sorry Imro, ale keď si bol taký iniciatívny a si členom cichlidárskeho klubu, tak by si aspoň mohol promptne odpovedať aj na dané otázky. Alebo "predseda" ktorý pozýva na stretnutie, ten sa tiež mohol vyjadriť. Určite
http://www.cichlidklub.sk registruje, keď je pozvánka aj tu ( aj keď vložená Imrom).
Čo sa vlastne dosiahlo od založenia tohto klubu?
Keď sa pozriem napríklad na výbor klubu:
Výbor a členovia klubu - posledný známy stav pred obnovením činnosti.
Predseda: Daniel Holý
Podpredseda: Ing. Roman Húska
Tajomník: Ing. Ľuboš Trunkvalter
Pokladník: Ján Vodenský
Členovia: Ing. Miloš Hanák, Braňo Martinovský
Odborní poradcovia: MVDr. Boris Rovný, Viliam Fábik,
Kontrolná a revízna komisia: predseda: Ing. Miloslav Pešek, členovia: Milan Ganderák, Ján Kolc
Kto z menovaných je aktívnym členom, ktorý robí niečo aby propagoval cichlidy a všetko okolo nich? Kto z nich šíri informácie o cichlidách a všetko čo s tým súvisí? Neviem o nikom….
Tu sú členovia klubu:
Členovia SKC
Meno Bydlisko
MVDr. František Csefay Brno
Ing. Pavol Fukatsch Bratislava
Dušan Sosenko Bratislava
Rastislav Bohunský Považská Bystrica
MVDr. Boris Rovný Borinka
Rudolf Kollárik Bratislava
Miroslav Trenčák Žilina
Ing. Juraj Csösz Dolná Seč
Ján Kolc Bratislava
MVDr. Jozef Talajka Bratislava
Ing. Miloslav Pešek Bratislava
Viliam Fábik Rudina
Milan Vinclav Považský Bystrica
Jaroslav Janík Rajec
Anton Rychtárik Bratislava
Radim Bulawa Havířov
Peter Lukáč Žilina
Stanislav Lach Poprad
Daniel Holý Bratislava
Vladimír Šindler Bratislava
Milan Ganderák Bratislava
Ivan Krajčovič Bratislava
Jozef Kutálek Bratislava
Ján Borguľa Rišňovce
Ing. Ľuboš Trunkvalter Bratislava
Braňo Martinovský Bratislava
Vladimír Závadský Zvolen
Alfréd Kutálek Bratislava
Ing. Miloš Hanák Bratislava
Jozef Kováč Bratislava
Ladislav Ferenčík Bratislava
Jozef Martečík Žiar nad Hronom
Ján Vodenský Bratislava
Imrich Fuljer Bytča
Milan Uhrina Ružomberok
Rudolf Besedič Bratislava
František Bajana Hroný Hričov
Dušan Kováčik Prievidza
Peter Heglas Rajec
Miroslav Cigánek Bratislava
Jaroslav Beňo Nové Mesto nad Váhom
Roman Húska Bratislava
Ing. Vladimír Pákozdy Bratislava
Aqua-Tera klub ŠD UVL Košice
Stanislav Socha Zvolen
Gejza Pál Košice
František Kurinec Bratislava
Ing. Tomáš Ďuriš Trnava
Ing. Tomáš Pákozdy Bratislava
Rastlislav Rybka Bratislava
Martin Valápka Nové Mesto nad Váhom
Ing. Miroslav Kobela Bratislava
Ivan Sopúšek Stupava
Andrej Mužík Bratislava
Ing. Robert Temesi Rožňava
Rovnaká otázka: Kto z menovaných je aktívnym členom, ktorý robí niečo aby propagoval cichlidy a všetko okolo nich? Kto z nich šíri informácie o cichlidách a všetko čo s tým súvisí? Ako pozerám väčšina ľudí zo zoznamu chová africké cichlidy. Máme tu predsa cichlidy aj z iných oblastí sveta ?!? Kto z týchto členov propaguje cichlidy a informácie o nich? Teraz nemám namysli propagáciu biznisu s predajom cichlíd, ale informácie o nich.... Kto sa aktívne venuje propagovaniu? Nikto…. Vedenie, ktoré nieje aktívne nikdy nič nevymyslí, lebo kašle na to.
Pre porovnanie.... na starom portáli „CP“ sa našlo niekoľko zanietených nadšencov a chovateľov cichlíd, ktorí dokázali propagovať informácie o cichlidách aj bez neakého klubu. Za 5-ročného fungovania bolo v diskusnom fóre 50.000 príspevkov a okolo 1.400 zaregistrovaných ľudí a boli vydané 2 online časopisy. Teraz na novom klubovom portáli
http://www.cichlidklub.sk , ktorý funguje pár mesiacov je cez 3.800 príspevkov a 145 členov. Tak kto viac propaguje cichlidy a informácie o nich?
V roku 2010 som bol v kontakte s predsedom klubu a chceli sme tento skrachovalý klub prevziať pod svoje krídla…. akosi sa to nedoriešilo. Doteraz neviem , kde to viazlo. Prešli 4 roky a nič sa nezmenilo. My sme pripravení spolupracovať s klubom, len to musí byť z obidvoch strán. Takto keď vedenie stagnuje, nevyrieši sa nič. Apropo, kto z členov ešte vôbec chová neaké cichlidy? Nikto nevie nič........