Zdar.
Regani jsem měl několikrát docela dlouho.
I jinou formu než je ta klasická, co bývá vidět nejvíc. Je to tady v tom vláknu. Uvidíme s čím se ti ozvou ostatní.
Já za sebe musím říct, že nemá cenu nějak se stresovat. Je to Vieja, dneska teda Maskaheros, jako spousta jiných. Regani jsou, ale povahově mírnější než ostatní Vieja.
U mě platilo, že nejhezčí chování a barvy měli, pokud se cítili neohrožené. Jak při krmení, tak v hierarchii. Pokud je nějaké jiné ryby přerostli a hlavně začali dělat v nádrži svoje pořádky, tak se regani stáhli.
Ne, že by se krčili v koutě, ale ta jejich paleta barev a chování nebyla tak pestrá. Jsou trochu plaché oproti jiným druhům tohoto rodu, ale žádní poseroutkové to nejsou.
Krmení? Brali úplně všechno a nevybírali si. Granule SAK a Hikari, maso z mušlí, krevety, cvrčky z hladiny. Od malička dostávali na střídačku s masem a granulema taky hrášek, kukuřici, rýži, špenát a milovali ovesné vločky a spařené kopřivy.
Tak ve 2 letech už rostlinná strava převažovala. Ne, že by maso nežrali, ale dost rychle po něm tučněli a byly líné. Po zeleném měli pěknou figuru a byly víc aktivní
Druhý Maskaheros "argentea", to je svině na jiné povídání
Třeba se ti ozve Janči? Jeho dobrý kamarád měl v nádrži nádherné a veliké dospělé kusy. Jejich fotky v tomto vláknu od jancibie taky myslím jsou.
P.S. My jako moderátoři s nastavením změny nicku asi nic neuděláme, ale napíšu Jurajovi, aby se na tebe podíval a ozval se ti.