Protože teď nic z cichlid nemnožím, vysychají mi doma menší odchovné nádrže.
A protože je škoda nechat degradovat silikon ve spojích, tak jsem si jednu 200l napustil starou vodou, napíchal tam a naházel nějaké nenáročné kytky, nějaký dřevěný bordel a od kamaráda si koupil další Channy
Všude většinou píšou, že Channa gachua je hadohlavec méně agresivní, relativně malý a pro začátečníka vhodný.
Forem Ch. gachua je celkem dost, jak podle barev, tak podle místa výskytu a já se při svém štěstí začátečníka přimotal napoprvé zrovna k této barevně velice pěkné formě, která začala padat z klasicky zbarvených rodičů před pár roky v Německu a je to už hodně ustálená barevná mutace.
Doufám že jsem si načetl vše správně a neplkám tady peachoviny. Když tak mi nějaký sem zbloudilý "hadař" napíše, že jsem idiot no
Mladé rybky ke mě přijeli jako ještě nevybarvené 3cm hadičky, teď už to chytá nějaké barvy, které se pomalu blíží k rodičům.
Od samého začátku žerou jako na mlejn a rostou opravdu rychle. Mám je bez pár dnů 1 měsíc a větší kusy mají cca 6cm. Zatím krmím každý den, až vyrostou na 8 -10cm nasadím přestávky v krmení a budou dostávat tak 1x za 3 dny. Dokážou se nacpat pěkně do kulata ale velmi rychle to stráví.
Pár fotek zatím nedobarvených prcků a nakonec fotka jejich rodičů...