Nedávno jsem byl v Barceloně - Navštívil jsem tam dvě akvaristické expozice. První bylo L´aquarium Barcelona a druhé Cosmocaixa - tto není primárně akvárium, ale muzeum, planetárium a takový ten technický svět pro děti, kde si můžou vyzkoušet co a jak funguje. Součástí je i ukázka detštného pralesa s jezerem a několik menších akvárií s různými biotopy.
L´aquarium Barcelona byla taková klasika - pěkná mořská akvária, obří nádrž se žraloky s tunelem a zanedbané sladkovolní nádrže - hlavně ta s americkými cichlidami.
Cosmocaixa byla lepší - všechny atrakce super a ten prales! Ten byl absolutně monumentální. Ve veřejných akváriích je většinou nadzemní část o ničem, ale tady přicházíte k pralesu z dálky takže vidíte ty obří stromy a těšíte se, až tam budete. Já byl z toho úplně u vytržení. Když jsem přišel blíž, viděl jsem akvárium - jezero kde jsem nedohlédl na konec. V jezeře byla směs jihoamerockých ryb od neonek až po trojci arapaim. Z těch jsem byl totálně paf. Z cichlid tam byly skaláry, brazilky, oceláti a Herosi. Přikládám pár fotek. Stál jsem tam čuměl a užíval si pohled na tu krásu. Pokud budete v Barce doporučuju!