Po letech se mi po redukci ryb a vyprodání odchovů uvolnila jedna 350l v ložnici.
Věděl jsem, že bych si mohl po víc jak 20 letech s cichlidama alespoň v jedné nádrži od nich odpočinout
Vybráno jsem měl už více méně něco přes rok.
Už dlouhou dobu jsem na netu sledoval informace o rybách s nevalnou pověstí, které se mi ale velmi líbily a ujišťoval jsem se, že jim můžu nabídnout to co potřebují. Po seznámení se s chovatelem, který těchto "potvor" chová hodně druhů a dost druhů i množí a po desítkách telefonátů a poradách s ním, jsem se rozhoupal a ryby z jeho odchovu objednal.
Informace na netu se velmi různí ale dal jsem na jeho radu, že by tento druh, pro mě jako pro nováčka mohl být dobrá volba.
No čas ukáže
Hadohlavci Channa asiatica forma "diamond blood stripes".
Na netu jsou k vidění různé podobně vybarvené formy těchto ryb s označením RS (red stripes) , RSWS (red stripes white spots), WS (white spots).
Každá forma je maličko odlišná. Měly by podle informací dorůstat cca 35cm. Mám zatím 7ks ve velikosti 10 - 12cm.
V budoucnu, když budu mít štěstí na klidnější ryby, tak by v nádrži měl zůstat jenom jeden pár.
Ale jak říká jejich chovatel "jsou to hodně nepředvídatelné ryby, se kterýma není nikdy vyhráno a člověk se pořád učí"
Díky Kubo
Fotky nic moc, jsou to žížaly a neposedné.