od kody33 » 31 Jan 2020, 00:49
Mal som filter Sunsun 703 A, a stale ho mam, len nie v akvariu, ale odlozeny v krabici, po nom som kupil Eheim professionel 4+ 600... Takze, vybral som si ten Sunsun na zaklade dobrych recenzii a marketingovych zvastov ze filter je tlakovo testovany - kazdy jeden... Akoze zo zaciatku v pohode, skoro rok fungoval v pohode, 3 x cisteny, prietok sa spomaloval velmi rychlo, a to som mal este predfilter...
O tichosti prevadzky poviem asi tolko, ked som ho mal zapojeny myslel som si ze je tichy, pripisoval som to tomu obrovskemu prietoku garantovanemu 1400l.Po vymene za Eheim viem ze tichy nie je, eheim skoro nepocutelny.
Prietok je sice merany s filtrom bez naplni, ale porovnavacka Eheim professionel 4+ 600 1250 l,Sunsun 703A 1400l vychadza lepsie pre Eheim, jednak sa tak rychlo prietok neznizuje zanasanim filtracnych medii, ale v rovnako zariadenej nadzi , husto zarastenej Sunsun nebol schopny hybat s listami rastlin na protilahlom rohu akvaria po mesiaci pouzivania, pri Eheime vidim pohyb listov este v 3 mesiaci, takze tolko k prietoku papierovemu. Samozrejme som sa chytil dalsich marketingovych kecov, lacnejsi sunsun, tichy, testovany, s vacsim prietokom...Cena je uznavam velmi zaujimava - filter je lacny. ale kto setri kupuje dvakrat a to sa potvrdilo.
Filter je ale celkom O.K. , ked funguje... a to nemozem povedat o mojom, rozhodne nie, nasiel som este zopar negativnych recenzii na internete s tym istym problemom, problemom je nasavacia pumpa a nejaky problem s navrhom filtra, ktory sposobuje neocakavane a nepredpokladatelne vytecenie filtra-voda sa dostane do filtracnej hlavy a potom postupne vyteka.To stalo aj mne, este ze som si to vsimol, ze filter tecie a bolo vytecenych,, len ,,asi 30 litrov... neviem ako by to bolo, keby sa to stalo v noci... takze som ho rozobral, vytriasol vodu z filtracnej hlavy, premastil tesnenie, a poskladal , odvzdusnil, a filter fungoval v pohode, ale len 7 dni, a zacal tiect zase. a to bola moja posledna skusenost so Sunsun a preto je v krabici, a Eheim spokojne vrci v akvariu.