tak pro me osobne je dost slozity se v tech viejich vyznat, takze ja bych vlastne ani zonatu na pohled nepoznal
...tak ty moje zonaty zonaty nejsou, takze o jejich agresivite bych asi nemel psat. mne neprijdou nijak extremne agresivni, mam 5 kousku ve 2,9m akva. dva samci jsou kazdy na jedny strane akva a mezi nima citron. celkem casto probihaj nejaky sarvatky, ale nic hroznyho. vlastne je to spis citron, kdo otravuje, samci zonaty k sobe prakticky nejdou. ale sundali mi managujce a v lete jsem tam potreboval dat na cas ocelaty a ty museli hned ven.mel jsem tam i samce rivulata a bylo na nem videt, ze neni v pohode. stejny to bylo u samce carpintis. nevidel jsem, ze by rivulata nebo carpintaka nejak napadli, ale oni spis nedavali to, jak je prerostl. byl to blbej mix, zvlastni mi prislo, ze vsech 5 zonat napadalo ocelaty, jak smecka...mensi ryby, tetracanthus, salvini, je nazajimaj. napadali vzdycky jen vetsi ryby. myslim, ze je lepsi k uz narostlym rybam pridat treba rivulata nebo tetracanthus, ktery nedorostou takovych rozmeru a karty budou predem rozdany. ja to mel obracene a nektery ryby proste nedavaly to, ze uz jsou tam silnejsi ryby..ono je to vsechno asi hlavne o prostoru