Tečka vôbec nie je srandovná
Ja som práve pred chvíľou chcel napísať do Tvojej témy, o rybách rodu Metynnis, či majú nejakú chorobu, keď sú také "vyhádzané", no ovládol som sa
A k tej tečke: Čítal som, že Speraty sú ľahko identifikovateľné, lebo sú len 4 druhy. Ale z nich je iba jeden úplne jednoznačný, lebo ten má tú bodku na inom mieste. Pri tých zvyšných troch je problém ich rozoznať. Keď som mal už dohodnuté Sperata acicularis, tak som nebral u Tillmanna Sperata aol (za neporovnateľné peniaze). Ale keď som porovnal fotky z Duisburgu s mojimi, tak som si povedal, že to je predsa tá istá ryba. Ale možno naozaj nebola.
Kŕmim prakticky len SAK-om Energy a pangasom (ak sa dá, tak z Rakúska, keď sa minie, tak zo Slovenska). Občas ochutnajú kuracinu. Inak nič. Grundle som od apríla nekúpil. Toto sa nedá porovnať so Sorubimom, mal som skúsenosť, takže môžem porovnať. Ten sa napchal pangasom omnoho viac ako tieto. Speraty som nevidel ešte s takým prepchatým bruchom ako som kedysi videl Sorubima. Jednoducho nie je každý sumec rovnaký. Tieto sú z rodina Bagridae, to sú väčšinou obludy