Prezentácia akvárií a nádrží návštevníkov portálu CichlidKlub.sk
Pravidlá fóra
Nachádzate sa v sekcii "VAŠE NÁDRŽE", pridajte aj vy svoju nádrž, aby sme aj my vedeli čo máte doma ! Ako správne vložiť prezentáciu nájdete priamo tu: viewtopic.php?f=35&t=8
Právě, že ne. Plavou vedle sebe a jsou v pohodě. Takže jsem ji tam nechal. A přikláním se k tomu, že se poplašila a podřela. Měním vodu a dal jsem jim do ní Tetra vital.
Zprávy: A. metae jsou zpět ve velkém. K výtěru se neměly. Ale pokusím se o to zase. C. amazonarum a H. tempotalis se zase vytřeli a M. mirificus vypadají, že do toho prásknou taky. Jinak pohoda H. coryphaenoides rostou a Geophágové taky. C. amazonarum budou asi 1samec a 3 samice, ale jistý si pořád nejsem. Vždycky jsou dvě samice v třecím zbarvení, 100% samec taky a jedna ryba v klidovém. Samec se asi tře střídavě s oběma 100% samicemi.
Tak mám 3 samice C.amazonarum. Samec se tře každý týden s jinou. H. Coryphaenoides už jsou skoro tak velcí jako temporalisi, ale ne tak mohutni. Jinak klid a pohoda.
Tak to je blbý, že samec zabil samici. Asi to chtělo větší akvárko a společnost. Podle mě jsou to moc zajímavé ryby a samec, když se rozparádí je fakt nádherný. Jsou to teď moji oblíbenci. Hypsele se k sobě zatím nemají, ale proti sobě taky nejsou. Začíná se jim tvořit hrb, tak snad potom.
PO delší době aktualize. Ryby rostou a daří se jim. Až si někdy říkám, že jich je tam moc. Měním týdně cca 200litrů vody. Přibyl totiž další pár Aequidens metae. Hypselecara coryphaenoides už předroslly temporalisy. Cichlasoma amazonarum se neustále třou, ale potěr jim ostatní vždycky sežerou. Aktuální stav cichlid a odhad velikosti: Hypselacara temporalis - 3ks, 20-25cm Hypselecara coryphaenoides - 2ks, 22cm Mesonauta mirificus - 5ks - všichni +- 15cm Cichlasoma amazonarum - 4ks - samec 15+cm, samiHypselecara coryphaenoides ce 12cm Auquidens metae - 4ks. 14-18cm Auquidens pulcer - 1ks 15cm Geophagus sp. - 2ks 15cm
Díky. Jo, teď se mi ty ryby fakt líbí. Hlavně na toho samce C. amazonarum se nemůžu vynadívat. A taky všechny Hypselecary a Geophágové a Meaonauty a Akary. Jen by to chtělo mít na ně víc času. Prakticky jen krmím a odkaluju. Na koukání je času minimálně. Jo, léto. V zimě u toho budu zase sedět a vylepšovat.