od l_laco » 11 Apr 2018, 20:51
Ďakujem.
Ten koreň, ak sa dá tak nazvať je naozaj veľký ...100*63cm má však veľké množstvo dier a v podstate je v úplne dutý, takže sa primerane veľké ryby doň budú môcť schovať.
Budem však potrebovať armádu prísavnikov aby ho obrúsili od mäkkých častí. Snažil som sa ho čo najviac oškrabať, ale nedostal som sa všade. Taktiež som ho nemohol ani vyvariť ako mnohí doporučujú... hoci som to nikdy nerobil. Proste sa len tri týždne močil v sude pod odkvapom, ostriekal som ho hadicou a šiel do akvárka...
Ohľadom osvetlenia... Sú to obyčajné pásiky, nič extra. Tie 3m majú spolu necelých 30W a asi 2700lm vo farbe neutrálna biela ... čo je asi 4000K. Mám tam zakomponovaný stmievač a zatiaľ svietim na 50-70% výkonu. V prílohe je foto štítku z obalu pásika. Pásik je zaliaty v obale s krytím IP65 a je vlepený do hliníkovej lišty. Proste chcel som čo najjednoduchšie riešenie. Čo som ale chcel, aby mal pásik CRI 90 a viac, kvôli podaniu farieb. Snáď to malo význam. Kúpil som ho cez internet v Ledprodukt. Chlapík bol taký ochotný že mi celú zostavu zapojil, pripajkoval všetky potrebné spoje, ja som to doma už len nalepil na lištu a zapojil konektory a zdroj do siete.
Vadí mi však, že sa značná časť svetla odráža na stenu a strop a preto chcem dať urobiť aj kryt nad akvarko tak aby svetlo vychádzalo len cez čelné sklo. Snáď sa mi podarí ešte ukecať stolára. Je smutné že takéto malé zákazky sú pre nich neni zaujímavé a moc sa im do toho nechce.
- Prílohy
-