Včera jsem zase zjistil, že zase jeden druh koupené ryby je ve skutečnosti něčím jiným, tak mě napadlo, sepsat špatně určené ryby co jsem koupil. Případně se taky pochlubte, co se vám "povedlo" koupit:
Koupeno jako -> ve skutečnosti - koupeno - poznámka
Satanoperca jurupari -> Satanoperca mapiritensis - Sklorex osobně - u malých Satanoperek to moc nejde určit a i dospělé ryby jsou si podobné
Satanoperca leuticosta -> Satanoperca mapiritensis - Aquamaster sklad kurýrem - viz výše
Pimelodella gracilis -> Brachyrhamdia meesi - Papík osobně - už u Papíka se mi zdály ty ryby nějaké zvláštní, vyhozené prachy, dal jsem je pryč zadara
Gymnogeophagus rhabdotus -> Geophagus iporangensis - Aquamaster Glaser - nelíbilo se mi jejich chování, dal jsem je pryč a správně je určil až Ondra
Pseudogastromyzon myersi -> Gastromyzon sp. - Aquarium.cz kurýr - věčně zalezlé potvory
A tyky už jsem u Glasra koupil 2x ryby, co má Glaser na první pohled blbě označené:
L90c Panaque schaeferi -> L203 Panaque schaeferi - Aquamaster Glaser - je jasné že L90 a Panaque schaeferi jsou různé ryby, ale líbí se mi obě
(Pan)Cochl. basilisko (BRUNO) -> Hypostomus basilisko - Aquamaster Glaser - tady to bylo jasné předem