No ja som ich mal viac tých grammodov, do dospelosti sa dopracovali traja samci a všetci traja boli svine Inak jedného ešte mám. Samice sa dospelosti nedožili ani jedna, čiže mladé neboli aj keď jedna prišla o život tak povediac pri výtere.. Kupoval som ich osobne u Tillmanna. Mohli mať niečo cez 20cm, ten jeden ktorý ešte pláva u mňa má asi 22cm. Pozabíjali mi kopec rýb, niekoľko spectabilisov, carpintisov, myersi, coatzacoalcos, tetracanthus, loisellei, freddy a čo ja viem ešte čo, bolo toho kopec. Minimálne 30 rýb dokopy mi zabili grammody Vždy išli po väčších a dominantných samcoch, to je jedno, že čo to bol za druh.. Proste kántrili konkurenciu... Až v 2000cke sa ten jeden samec skľudnil, lebo tam bol už malý na konkurenciu.. Je to najhoršia ryba akú som kedy choval, drzý a zákerný zabijak zo zálohy. Horší ako motaguensis. Dovii v tejto veľkosti sa nechytá na grammodes Proste SVIŇA, priprav sa na to. Na tvojom mieste, ak to chceš chovať, nechaj vyrásť ostatných a grammodes si zaobstaraj v polovičnej veľkosti. Inak budeš ťahať obhryzené torzá A v nádrži ti bude plávať jeden gramoďák s háremom samíc.. Tu je jedno videjko z 2000cky, keď som ho tam púšťal s veľkou radosťou, že ho tam naučia móresom hajzlíka :