Tak chlapci chceli, že ja mám napísať pokec, oni priložia foto. Ja som nemal čas fotiť, bol som pod časovým tlakom, aby sme stihli aj Dříteč.
Časovo nám to vychádzalo podľa harmonogramu. Cestou sme ešte absolvovali obhliadku hospodárstva u Blegona. Cesta ubiehala rýchlo, ale zasekli sme sa pri vjazde do Mělníka. Najprv zablokovaný výjazd z diaľnice od Prahy, potom nás navigácia chcela otočiť o 180°, ale to sme zrušili, lebo v opačnom smere bola kolóna tak na hodinu. Prebehli sme dedinkami. Pri prejazde mostom cez Labe sme stratili ďalších asi 20 minút.
Navigácia našla ulicu, ale predajňa má len všeobecnú adresu, bez popisného čísla. Trochu sme sa potrápili. Príchod cca 10:30 hod. Najprv návšteva verejnej toalety (blízky strom) a vpálili sme do predajne. Pán Kučera ešte nebol prítomný, tak sme sa roztratili po obchode. Všade čisto, v predajných akváriách rastliny, akvárií veľa. Akvaristická časť zaberá možno 2/3 predajne, zvyšok je teraristika a potreby pre chlpaté tvory. Africké cichlidy asi v 2-3 akváriách, americké asi v 12-15-ich. Neviem presne, nepočítal som to. Evidujem zonaty, loisellei, eliotti, amphiacanthoides, ocellatus, severum, carpnitis... chlapci určite doplnia, strávili pri cichlidách podstatne viac času ako ja. Ja som sa sústredil na iné. Také fúzaté. Som tým posadnutý...
Po nejakom čase prestávka pri aute. Fajčiarska, na premýšľanie. Vtedy za nami vyšla pani Kučerová: "Vy jste ti kluci ze Slovenska?"
Heady pohotovo odpovedal: "Jasně! To jsme my!"
Následne ponuka na kávu s možnosťou výberu z 3 druhov a pozvánka do kancelárie majiteľa na koláčik
Pán Kučera nás prekvapil v družnom rozhovore. Klasika - v čiernom tričku. Chvíľa rozhovoru a otázka od pani Kučerovej, či nám v nejakej akvaristike urobia kávu. Nuž, na toto som bol pripravený. Tak odpovedám, že kávu ponúka len pán Tillmann v Duisburgu a Kučerovci v Mělníku. Aké symbolické
Počas rozhovoru nám ďalší pán pochytal ryby, čo sme mali dohodnuté. Potom nám ešte dochytali nejaké "kusovky". Pán Kučera osobne pre nás chytal neónky červené. Na každú jednu sa pýtal, či môže byť
A tak to bolo aj pri ďalších rybách. Po predajni sme boli roztratení, ale viem, že chlapci kupovali Parachromis loisellei a Uaru amphiacanthoides, ale nejakú suprovú odrodu, ako som sa neskôr dozvedel
Odchádzali sme so 4 termoboxami. Väčšina rýb lacnejšia ako na SK. A výber väčší ako kdekoľvek na SK. Platiť sa dalo aj v €, podobne ako u pána Tillmanna.... aké symbolické
V predajni by sa ešte dalo zdržať, ale čas nás tlačil. Bolo treba stihnúť ešte Dříteč. Prišli sme včas, zostávalo 50 minút do záverečnej. Lenže dvere zamknuté a na nich oznam, že do 17. 7. 2017 zatvorené. No nezložilo by Vás to? Pripadal som si ako Ivan Mládek, keď viezol 14 Kubíkú do Restaurace u Rotundy. Smutný príbeh, pre tých, čo nepoznajú, link na vysvetlenie:
https://www.youtube.com/watch?v=cZrB7Y9f_Uk Smutne sme nastúpili do auta. Veď možno nabudúce. Aj tak nás ešte čakal hustý program. Rýchla rozlúčka s Blegonom. Jeden výlov u Headyho (chytať veľkú rybu vo veľkej nádrži je vždy ukrutná sranda). Vykládka rýb v Bratislave. Všetko sme to postíhali, ako vždy. Len s malým časovým posunom, ako vždy
Večer som pozrel nebehané kilometre. Na počítadle 1.115 km. K Tillmannovi mám presne 1.100 km.... aké symbolické