Zdar,
protože sem si všimnul že tady je pár lidí kterým doma plavou anebo plavat budou tyhle Tetry,založil jsem jen tak na okraj téma pro ně.
Můžeme fotky a debaty o nich házet sem ať s tím nezasíráme jiný vlákna jako já Radimovu 840L Ameriku
Vlákno jsem pojmenoval pouze podle rodu Metynnis a na druhová jména jsem se vybodnul protože si myslím že víme prd co nám plave v nádržích kromě nejznámějších M. hypsauchen. V současný době se vyrojilo na trhu dost ryb s označením Metynnis sp. " a něco" a nebo různí kříženci mezi jednotlivými druhy.
Mě doma teď plavou necelý měsíc ryby od Glasera s označením Matynnis sp. "big spots Peru" a zkuste si to najít přes google s tímhle označením hehe ... a to má Glaser v nabídce další várku s ještě prapodivnějším označením
Koupil jsem tyhle ryby na rozptýlení a rozbití vnitrodruhové agrese mezi M. ornatus, která se projevila jakmile jsem ornatům odlovil z nádrže 350l spolubydlící a měli ji najednou celou pro sebe. Chtěl jsem hejnové ryby které se udrží spolu po celý život a netvoří páry kde potom dominantní vyhánějí anebo zabijí ty slabší a zároveň dost robustní na to aby ustáli případnou pozornost (štípání, prohánění, ...) od M. ornatus. Nebudu se tu rozepisovat, už jsem to myslím psal u Radima v téma 840l Amerika. Jsou to opravdu zajímavý ryby který sežerou absolutně všechno i když to jsou primárně býložravci, rostou co pozoruju opravdu slušně rychle, nebojí se, neschovávají a svůj úkol co se týče rozptýlení puberťáků ornatus splnili na jedničku a ani u toho netrpí, nejsou okousané ani utlačované a jak je tak pozoruju tak u krmení jsou co se týče rychlosti a dravosti na stejný vlně jako ty ornatus.
Za fotky sorry ale oni fakt chvilku nepostojí, myslí si že jim jdu něco nasypat a navíc klasicky - mobilem. Začali jim na bocích černat a vystupovat tmavé fleky podle kterých je asi Glaser pojmenoval měří cca 7cm a je škoda že nedokážu vyfotit ty jejich "buldočí" tlamy plný zubů ... ale na to tady máme Radima a on ten detail určitě zmákne u těch svých "dolarů"