S tou informáciou, že akva má 1 rok, Ťa vôbec nemuseli oklamať. Môj švagor tak sťahoval niekomu akvárium 900 litrov, tiež malo rok, možno dva. Majiteľ sa sťahoval na iné miesto, t.j. sťahoval svoje vlastné akvárium. Po napustení vydržalo akva možno týždeň a prasklo. Pri veľkých akváriách môže byť problém s tým, že akva sa musí položiť do identickej polohy. Pokiaľ bolo predtým trochu skrížené dno a potom sa položilo do ideálnej roviny (alebo naopak), môže byť problém. Nepoznám toho človeka osobne, info mám z druhej ruky.
Ale kúsok pravdy na tom môže byť. Keď mne počítal statik uloženie akva na konzoly, vyšiel mu priehyb uprostred nosníkov (na dĺžke 2660 mm) cca 1-2 mm, ak si to dobre pamätám. To sa mu zdalo veľa, aj keď akva malo byť položené na 20 mm polystyréne, preto zdvojnásobil konzoly a priehyb na dĺžke 2660 mm vyšiel 0,2 mm. Treba si pri kúpe veľkého akva dávať pozor, napr. je lepšie mať dno z 2 častí, spojených uprostred (vraj lepšie kvôli pnutiu, mi vravel sklenár), ale to neznamená, že ten, čo predáva akva, musí byť klamár