Imrich Fuljer - cichlid.sk

..je určené na prezentáciu chovateľov afrických cichlíd , svojej ponuky a jej aktualizácie s prípadným poradenstvom chovu

Imrich Fuljer - cichlid.sk

Neprečítaný príspevokod DATABAZA1 » 17 Júl 2019, 17:25

Popis:

Náš team :
Imrich Fuljer – profesionálny chovateľ afrických cichlíd.
Karin Fuljerová – návrh a kompletná realizácia akvariových kompletov na mieru.
Ondrej Pavlík – údržba a servis akvárií pre africké cichlidy.
Marian Špánik – údržba a servis akvárií, kŕmi rybičky.


„S chovom afrických cichlíd z jazier Tanganjika a Malawi, som začal vlastne omylom, písal sa rok 1987. V podstate som si chcel zakúpiť Cichlasoma nigrofasciatum. A „mierne“ som sa pomýlil a doniesol som si do môjho prvého 72 litrového akvária s kovovou konštrukciou, papuľkovca Pseudotropheus elongatus M6. Mal som vtedy 15 rokov. Rybky sa do 7 dní neresili a samička mala veľkú papuľku a v papuľke zázrak. Po dlhom pátraní som zistill, že mám doma záhadnú rybku z Afriky, čo si chráni svoj poter v ústach. Paráda, niečo zaujimavé a tajuplné ! V tej chvíli sa mi v hlave hnali myšlienky skôr spletenec myšlienok, Afrika, divoké zvieratá, divoké a nedotknuté kraje, cestovateľ Livingstone, Dr. Holub, Dogoni a ich chýže plné kultovných masiek. Tajuplné, mysterické a záhadné miesta, presne ako rybka v mojom akváriu.

A to bol vlastne ten prvý plamienok, začiatok v záľube v chov afrických cichlíd, asi skôr explózia. Začiatky boli plné objavovaní. V noci som zaspával čo bude zajtra, tešil som sa na každý deň. Zbieral som kamene, výlety do prírody, chytal som si planktón do „pančuchy“ čítal som všetko čo bolo len trochu o Afrike. Časom akvária pribúdali a keď som ich mal plno v malej izbe, kde všetko žblnkotalo a vrčalo bolo treba sa rozhodnúť . Prvú väčšiu „chovňu“ sme vtedy s ešte „len“ priateľkou Karin, postavili v bývalých nebytových priestoroch, v „kočíkarni“. Áno odteraz všetko, čo sa dialo, sa dialo s Karin. Mali sme ďalšie tri chovne a nádhernú predajňu. Nakoniec sme sa s Karin, už s mojou pani manželkou rozhodli, že zužitkujeme všetko, čo sme sa naučili a postavíme nové chovné zariadenie, ktoré bude spĺňať naše predstavy. A pustili sme sa do projektu „Moderné chovné zariadenie pre odchov a chov afrických cichlíd“.

Myšlienok bolo kopec. Mňa to ťahalo urobiť čo najväčšiu chovňu, ale zasa zasiahla mocná ruka Karin a rozhodla správne. Postavili sme radšej menšiu, ale modernú chovňu o objeme 80 000l, kde máme viac času venovať sa kvalite rýb. Chovňa obsahuje veľa zaujímavých technických prvkov. Podlahové kúrenie v celom objekte, rekuperácia vzduchu, automatické regulácie teplôt v každej miestnosti, automatické otváranie a zatváranie strešných okien v závislosti na počasí, automatické napúšťanie a odpúšťanie vody z akvárií a kopec ďalších technických noviniek, ktoré so sebou prináša nová doba. Momentálne chováme približne 180-200 druhov rýb z jazier Tanganika Malawi. Vysoká kvalita rýb je absolútnou prioritou.

Prešiel čas a moje zamestnanie je stále mojím koníčkom. Manželka Karin sa venuje internetovému obchodu . Podarili sa nám aj ďalšie perfektné veci. Stali sme sa výhradným dovozcom svetových značiek. Zastupujeme značky DAINICHI / svetová jednička medzi krmivami/, Cichlid press /literatúra od uznavaného ichtyológa Ad Koningsa/, O.S.I. a HS Smulders/krmivá z americkej a holandskej produkcie/, ORBIT /korene, kamene od známeho nemeckého dodávateľa/. Čerešničkou na torte sú originálne pozadia Back To Nature zo Švédska.
(odcitované z webu )

http://www.cichlid.sk/
Eshop:
https://www.akvariumonline.sk/

kontakt:
http://www.cichlid.sk/kontakt/

Aktuálna ponuka rýb:
http://www.cichlid.sk/cennik-ryb/
DATABAZA1
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 17 Júl 2019, 10:16

Re: Imrich Fuljer - cichlid.sk

Neprečítaný príspevokod Imrich Fuljer » 18 Júl 2019, 08:55

Keby ma to nebavilo, tak by ma to neživilo.
http://www.cichlid.sk/
Obrázok užívateľa
Imrich Fuljer
 
Príspevky: 11
Registrovaný: 25 Sep 2014, 06:10
Bydlisko: Bytča Slovensko

Re: Imrich Fuljer - cichlid.sk

Neprečítaný príspevokod Imrich Fuljer » 18 Júl 2019, 08:56


Pre potešenie oka :)
Keby ma to nebavilo, tak by ma to neživilo.
http://www.cichlid.sk/
Obrázok užívateľa
Imrich Fuljer
 
Príspevky: 11
Registrovaný: 25 Sep 2014, 06:10
Bydlisko: Bytča Slovensko


Späť na Chovatelia "AFRIKA"

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron