Zdravím , tak mě napadlo že přidám další potvoru z jiného soudku než cichlidářského
Není to žádná vzácnost ani vyjímečnost ale v moji nádrži momentálně nejstarší ryba . Jako jediná v 800l není od Ameriky ale z Asie . Český název je Pakeříčkovec Dvoupásý . Zbyl mi ještě z 200l akvaria který jsem zakládal po přestěhování do současnýho bydliště . Kupoval jsem ho jako 7cm černou nudličku na noční sběr zbylého krmení na dně . Oproti "Clarias Batrachus" (Keříčkovec Žabí) , je to úplný kliďas který ani neonce neublížil . Aktivní je hlavně v noci , přes den vyhledává úkryty v dírách a pod kořeny ale v klidu si i přes den připlave pro svoje sousto s ostatníma rybama . Jen teď jak mi dorůstají ryby a obsazují všechny možný místa , tak ho vždycky odevšad vyženou až je mi ho líto protože když on v tom akvariu byl pánem , většina těch velkejch mrch nebyla ještě ani jikrama Poslední cca 1 rok už na všechno sere a odpočívá kde se mu zachce , klidně před předním sklem na boku opřenej zádama o přední sklo , nebo si teď asi před 14 dny oblíbil jen tak sebou švihnout uprostřed kořenu na absolutně otevřeným místě uprostřed akvaria ..... Už není ani černej ale šedej a posetej škrábancema .
Momentálně má cca 28cm a mám ho 13 let a jsem zvědavej jak dlouho u mě ještě vydrží bojovat - známý ho měl 18 roků .....