KlimO píše:zajtra urobim z mensej dik dam report
simon píše:Ja používam odkaľovací zvon kúpený v predajni akvaristiky. Na druhý koniec trubky som nastokol hadičku na sťahovanie vína. Pasuje akurát na priemer. Má to jednu výhodu. Hadička je z gumy, je pružná a prietok si regulujem stlačením, alebo ovolnením. Ale vhodná je asi pre menšie akvária, lebo zvon je malý. Výhoda je tá, že zvýrený odpad je blízko ústia do trubky a keď piesok padne dole, hneď je odsatý von. Dôležité je nájsť správnu techniku. Ja som vyskúšal viac druhov odkaľovačov, ale s týmto sa mi robí najlepšie.
satan z pekla píše:simon píše:Ja používam odkaľovací zvon kúpený v predajni akvaristiky. Na druhý koniec trubky som nastokol hadičku na sťahovanie vína. Pasuje akurát na priemer. Má to jednu výhodu. Hadička je z gumy, je pružná a prietok si regulujem stlačením, alebo ovolnením. Ale vhodná je asi pre menšie akvária, lebo zvon je malý. Výhoda je tá, že zvýrený odpad je blízko ústia do trubky a keď piesok padne dole, hneď je odsatý von. Dôležité je nájsť správnu techniku. Ja som vyskúšal viac druhov odkaľovačov, ale s týmto sa mi robí najlepšie.
ja som na kúpený zvon namontoval 10m hadice a odsávam koľko uznám za vhodne nemusím regulovať a keď je odkalene tak jednoducho hadicu primontujem na batériu a zasa s ňou dopustím cárstvu vodu
satan z pekla píše:správny postreh ja som svoj prvý zvon kúpil pred mesiacom nikdy som to nepoužíval
Späť na Technické vybavenie nádrží, rady a recenzie techniky
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia