Ahoj. Ja som mal svojho času niekoľko kusov. Neviem čo by ťa zaujímalo, povahou by som to prirovnal k C. grammodes. Jedovatá, zubatá a agresívna, ale veľmi pekná ryba, rastie dosť veľká (je väčšia a robustnejšia ako grammodes) aj keď internet svojho času uvádzal menší vzrast (20cm). Ja som svoje popredal, keď som prechádzal na disky, samec mohol mať asi rok a pol a mal cca 15, možno 17cm. Preto neviem z praxe povedať, aké veľké to vyrastie, ale verím tomu, že 30cm samec pri dobrých podmienkach dá... Vnútrodruhovo veľmi agresívna ryba, pri vyššej teplote to má samica spočítané, ak nie je pripravená sa trieť. Ja som sa k tomu správal (myslím pri chove v pároch) ako k salvini, flowerhorn, grammodes, beani, motaguensis atď... Veľké akvárko a veľké ryby, veľa úkrytov. Ak chov v páre, tak naozaj zohraný pár, ktorý sa sám vyberie a čo najviac úkrytov. Min. 250l vytieračka s predelovou stenou, kde samica je oveľa menšia ako samec a aktívne vie používať a aj používa otvor v stene... Tak v skratke.
Môj samec, mám iba túto jednu foto, ďalšie som už bohužiaľ neurobil...: