Kamarát bol a kamarát napísal:
"Pokiaľ by niekto zablúdil do Holandska, konkrétne do mesta Amersfoort, určite stojí za to zavítať do špecializovanej akvaristiky UTAKA (http://utaka.nl), ktorá sa špecializuje aj na "raritky" pre stredne veľké akvária.
Pred predajňou Vás privítajú dekorácie do akvária a v samotnej predajni krásne usporiadané a hlavne ukážkovo čisté akvária zamerané na Áziu a Afriku + rastliny, dekorácie a techniku, proste akvárium zariadíte od A až po Z, čiže po ryby ( samozrejme po kvalitnom zábehu akvária ) z biotopu, ktorý si vyberiete. Keď sa nabažíte pohľadom na zdravé ryby a reprezentačné biotopné akvária, čaká Vás v "suteréne" lahôdka pre akvaristov zameraných na Južnú Ameriku. V strede dominuje ukážkové akvárium biotop "Rio Orinoco" ( 150 x 150 x 70 cm ) a po stranách čisté akvária s rybami Južnej Ameriky.
Prvé ryby Aequidens sp. JENARO HERRERA 3 ks ( zaplatil som za 2 ks / pár ) z UTAKA mi priviezol brat, po e-mailovej komunikácií s majiteľom Michaelom. Nemohol som odolať ( pre mňa ) z fantastického výberu pre budúci biotop "PERU" a objednal som si ďaľšie ryby, pre ktoré som už cestoval osobne a doviezol som si :
Lasiancistrus heteracanthus 3 ks
Planiloricaria cryptodon 1 ks
Amblydoras affinis 6 ks ( nie sú z Peru, ale nepodarilo sa im do môjho príchodu zohnať požadované množstvo Trachydoras nattereri ).
Už teraz viem, že po dokončení a zabehnutí väčšieho akvária znovu navštívim ( pre mňa ) akvaristiku s veľkým "A", keď len pôjdem pozrieť majiteľa Michaela a Bartoniho ( veľmi šikovný a znalý v akvaristike ) ... a určite si niečo donesiem do akvária. "
Vstup do predajne: