od Juraj1973 » 06 Sep 2014, 21:08
No presne touto kombináciou som začínal pred dvoma rokmi, keď som si po 25-tich rokoch zriadil akva ... neznalý biotopu proste, "ramirézky" sa mi páčili a samček ostriežika sa mi zapáčil a bolo.. .. fungovať to fungovalo, ale optimálne to nebolo.. akonáhle sa ostriežik vytieral terorizoval 3/4 akva.. potom sa stalo že sa mi vytreli "ramirezky" na list a nemali šancu ani len chvíľu.. ostriežik mi ale spravil po rokoch radosť, lebo to vlastne bolo prvé (a posledné, keďže akary som nechal skonzumovať prírode) čo som z neživorodiek odchoval.. no a nakoniec som sa ho nezbavil ani v mojom JA akvárku, kde som ho ako týždenný poter ( 1 ks) stiahol hadicou vrámci zabehnutej vody čo som zbadal až na druhý deň ..tak som ho tam nechal.. vyrástol z neho nádherný veľký samec, ktorého celá rodina miluje (a ja ho neznášam).. ..keďže je sám a je tam od začiatku, nejako mu nikto nevie vytĺcť z hlavy že on nemá byť šéfa akvárka ..ani 15 cm Heros či geophagus
..o druhom človeku si vždy treba myslieť len to najlepšie.. možno sa síce pri tom dožiť sklamania.. ..ale lepšie je byť sklamaný, ako nespravodlivý..