Zdravím vás,
podľa hlasovania o tom akú techniku používate ku svojim akvárkam som si všimol, že veľká časť z vás / z nás používa značku JBL. Verím preto že mnohí sme už zaregistrovali novú radu filtrov JBL s koncovým označením 02. Podľa informácií ktoré sa mi podarilo na internete zohnať by tam nemal byť zásadný rozdiel, aspoň nie vo výkone a spotrebe el. energie a ani objem filtrov sa nezmenil.
Vychádzam z údajov na týchto tabuľkách:
Zmena by však mala byť hlavne v použití rozdielneho vrchného koša, ktorý bol podľa môjho názoru v sérii *01 dosť nepodarený. Malé bočné predfiltre z veľmi riedkeho molitanu moc nefungovali a prepúšťali dosť nečistoty ďalej a ak som ich vymenil za jemnejší molitan veľmi rýchlo sa zaniesli a prietok filtra sa dramaticky znížil. Taktiež plochý plast pod hlavou filtra ktorý mal oddeľovať prichádzajúcu znečistenú vodu od vytekajúcej prefiltrovanej vody moc dobre netesnil a tak sa voda zmiešavala hneď pod hlavou filtra. Nehovoriac o tom že samotné koše medzi sebou dobre netesnia a tak voda nie je "nútená" ísť až na dno filtračnej nádoby ale si nájde cestu pomedzi koše a tak filtrácia nie je až taká dokonalá ako by mohla byť.
Chcem sa preto spýtať, či už niekto kúpil a vyskúšal ten nový tzv. kombikôš? Mal by byť jednoducho zameniteľný za pôvodný kôš s tým, že vstupný predfilter má mať o 100% väčšiu plochu a taktiež pod ním by mal byť väčší koncový molitan. Rovnako sa odstráni ten rozdelovací plast.
No podľa videa sa mi zdá, že síce plocha predfiltra sa zväčšila ale radikálne sa ztenšil,čo si myslím že tiež moc kvalite predfiltrácie nepomôže.
Video:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0lUtSzqKhXo[/youtube]
Tiež by ma zaujímalo, ak už niekto má nový radu *02 či sa nejako zlepšila tesnosť jednotlivých košov alebo je to stále na rovnakej úrovni?
Zvažujem totiž kúpiť nový filter a váham či sa oplatí investovať vyššiu sumu za e1902 alebo za podstatne lacnejšie peniaze kúpiť e1901 keďže parametre výkonu, objemu a spotreby sú rovnaké ... a ten "kombikôš" je samostatne oveľa lacnejší ako cenový rozdiel medzi týmito dvoma filtrami.